Strijdkrachten Irak voltooien succesvolle CBRN-training op het NTC

02-08-2019

Vorige week was het CBRN-team van de Iraakse strijdkrachten aanwezig op het NTC CBRN om een biologische dreiging te oefenen. Dit werd gedaan in samenwerking met het Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) en de US State Department.

Tijdens deze training werden verschillende procedures en scenario's behandeld waarbij er sprake was van een biologische dreiging in een civiele setting. Hiervoor werd dankbaar gebruik gemaakt van de vele settings en scenario's die het NTC CBRN te bieden heeft.

Op het moment van trainen sprake was sprake van een hittegolf waarbij temperaturen van meer dan 40 graden Celcius bereikt werden. Omdat dit een veiligheids/gezondheidsrisico met zich meebracht is ervoor gekozen om de beschermde pakken niet te gebruiken. In plaats daarvan is ervoor gekozen alleen met het CBRN-masker en handschoenen te werken. Dit weerhield de deelnemers er niet van om tijdens deze training zeer veel te mogen leren.

Het DCBRNC heeft reeds een lange en succesvolle samenwerking met het LLNL en het US State Department waarbij wij CBRN-eenheden van over de hele wereld opleiden en trainen. Het NTC is wereldwijd uniek in zijn soort vanwege de vele faciliteiten die zij heeft. Hierdoor kunnen een ongekend aantal settings en scenario's gecreëerd worden om zo optimaal te kunnen trainen voor CBRN-incidenten.

Ook interesse om gebruik te maken van de kennis en opleidingen van het DCBRNC of in een training op het NTC? Kijk dan voor meer info op onze pagina met de vele faciliteiten van het NTC en/of kijk eens naar onze producten en diensten die wij aanbieden.

Onder toeziend oog van een medewerker van het LLNL en een tolk trainen de Irakezen o.a. in het metrostation dat op het NTC zit.