Lancering website Nationaal Trainingscentrum (NTC)

22-02-2017

Op 22 februari 2017 is de website van het NTC ( www.DCBRNC.nl) online gegaan. Vanaf nu kunnen bezoekers hun opleiding en training online aanvragen. Het Defensie CBRNC heeft een faciliterende rol in het proces van het (multidisciplinair) trainen van civiele hulpverleners binnen Nederland. De gelanceerde website is een belangrijke schakel om aan deze rol invulling te geven.

Informatievoorziening over de mogelijkheden van opleidingen en trainingen op het gebied van CBRN is de belangrijkste eigenschap van deze site. Bezoekers kunnen op deze site alles vinden over het totale aanbod van het DCBRNC op het gebied van trainen, opleiden, advies en assistentie. Het online bekijken van alle faciliteiten en aanvragen doen voor training, opleiding of advies. Via de website kunt u rechtstreeks contact opnemen met het Defensie Expertise Centrum CBRN voor advies over alle aspecten van CBRN.

Het Nationaal Trainingscentrum is op 27 november 2014 geopend door minister van Defensie Hennis en haar collega Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. Beide ministers willen de civiel-militaire samenwerking versterken. Op het Nationaal Trainingscentrum (NTC) op de Van Brederodekazerne in Vught kunnen civiele en militaire hulpverleners alle gezamenlijke CBRN-inzet trainen.

Vanuit DCBRNC staat de CBRN Respons Eenheid 24/7 gereed staat om civiele hulpdiensten en instanties te adviseren en te ondersteunen bij een incident of (dreiging van een) aanslag met CBRN-middelen.

Voor meer informatie: e-mail: dcbrnc@mindef.nl of telefoonnummer +31 73 688 1022.