Laatste Multidisciplinaire CBRN training 2018 zeer druk bezocht

12-12-2018

Op het Defensie CBRN Centrum werd op 12-12 de vijfde en laatste multidisciplinaire training van dit jaar gehouden, georganiseerd door het Nationaal Trainingscentrum CBRN. Het NTC was de hele dag het werkgebied van ruim 200 hulpverleners, dertig observatoren en zestig acteurs.

Er werd een aanslag met een chemisch (strijd)middel in het station geënsceneerd, waarbij politie, brandweer en ambulances werden ingezet. Er werd opgeschaald naar grip 1,2,3. Er waren Mobiel Medische Teams, een Rode Kruis noodhulpteam, grootschalige ontsmettingseenheden, de Mobiele Eenheid, de CBRN Responseenheid van Defensie, het RIVM en 414 CBRN Verdedingscompagnie voor omgevingsontsmetting en een compleet CoPI (Commando Plaats Incident). Dit werd aangestuurd door de nodige meldkamercentralisten en een Calamiteitencoordinator.  

Dit resulteerde in een zeer realistische en leerzame multi-training. De deelnemende  eenheden kwamen onder meer uit Groningen, Zuid-Limburg, Rotterdam, Utrecht, zo-Brabant, Haaglanden, Hengelo en Zwolle. Ook in 2019 en 2020 zullen meerdere multidisciplinaire trainingen worden georganiseerd door het Defensie CBRN Centrum. De data zijn terug te lezen op de homepage. Maar buiten deze dagen om kunt u 6 dagen per week terecht voor mono- en multitrainingen op het gebied van CBRN.

Indien u geinteresseerd bent in deelname of meer informatie wilt, kunt u contact leggen met het DCBRNC.