Driedaagse CBRN-bijeenkomst in Zuid-Duitsland

28-10-2019

Commandant Defensie CBRN Centrum, luitenant-kolonel Douglas Broman, bezocht afgelopen week het Zuid-Duitse Sonthofen voor een internationale CBRN-bijeenkomst.

Sonthofen is de thuisbasis van de Duitse ‘CBRN Defence, Safety and Environmental Protection School’. Afgelopen week verzamelden 43 vertegenwoordigers uit 19 landen en 5 NAVO organisaties zich op deze locatie. De driedaagse bijeenkomst stond in het teken van de 7de Stuurgroepvergadering Framework Nation Concept Cluster. CBRN Protection. Luitenant-kolonel Broman vertegenwoordigde Nederland en werd daarbij ondersteund door de Nederlandse LSO die in Duitsland verbonden is aan de tegenhanger van het DCBRNC, het Duitse ABC Abwehrkommando.

De CBRN-gemeenschap is relatief klein. Het is dus zaak om elkaar te kennen en te versterken. Te zoeken naar mogelijkheden. En vooral te denken in kansen. De doelstelling is dan ook om de mogelijkheden te bespreken om nauwer samen te werken op verschillende vlakken. Dit is niet van de een op de andere dag gerealiseerd. Vandaar ook het motto Finis Coronat Opus: het einde kroont het werk.