Directeur Rode Kruis bezoekt NTC tijdens multi-oefening

06-06-2019

Afgelopen donderdag 6 juni bezocht Marieke van Schaik – algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis – het NTC tijdens de terugkerende multi-oefening. Op een met zon overgoten Nationaal Trainingscentrum (NTC) zag zij hoe een scenario werd beoefend waarbij een chemisch incident plaatsvond in de metro. Vervolgens moesten de verschillende hulpdiensten en de Responseenheid CBRN hierop acteren.

Vanuit het hele land stroomden deelnemers van de verschillende hulpdiensten naar het NTC om hieraan deel te nemen. Er werd samengewerkt met de brandweer, GGD/GHOR, Rode Kruis, ambulancediensten, het Jeroen Boschziekenhuis, de bevolkingszorg, 101 en 414 CBRN verdedigingscompagnie en het personeel van de meldkamers.

De trainende eenhedenl kwamen o.a. uit Rotterdam, Amsterdam, Oost-Nederland, Wezep, Oirschot en vele andere plekken vanuit Nederland. Kortom, een oefening waarbij goed zichtbaar werd dat verschillende hulpdiensten uit verschillende delen van het land goed met elkaar konden samenwerken tijdens het omgaan met een CBRN incident.

Met dank aan het Rode Kruis Den Haag-Rijswijk voor het leveren van een deel van de foto’s.