DCBRNC draagt bij aan bestrijding eikenprocessierups

29-07-2019

Het Defensie CBRN Centrum is op diverse manieren betrokken geweest bij de bestrijding van de eikenprocessierups. Van de specialistische kennis die het Defensie Expertise Centrum (DEC) CBRN bezit is onder andere gebruik gemaakt voor de ontwikkeling van een werkprocedure in samenwerking met groothandel in werkmiddelen, Carel Lurvink.

Steeds vaker krijgt men in Nederland last van de brandhaartjes van de eikenprocessierups. Deze kunnen ernstige jeuk en andere allergische reacties veroorzaken. Omdat het DEC CBRN beschikt over specialistische kennis over biologische oorlogsvoering, maar óók over beschermende werkkleding, is een samenwerking aangegaan met groothandel in werk- en bedrijfsartikelen Carel Lurvink. Samen hebben wij de werkprocedure 'Veilig werken: PBM's bij het bestrijden van eikenprocessierupsen.' geschreven.

Op deze manier komt de specialistische kennis van het DCBRNC ten goede aan de algemene volksgezondheid van Nederland. Voor meer informatie over de betrokkenheid van Defensie en de eikenprocessierups, zie ook het afgelopen vrijdag in de Defensiekrant verschenen artikel hierover. Deze kunt u lezen door hier te klikken.

Dankzij de specialistische kennis van het DCBRNC kon zo een bijdrage geleverd worden aan de beschrijving van de werkprocedure bij het bestrijden van de eikenprocessierups.