Corona-app getest op het Nationaal Trainingscentrum CBRN

09-06-2020

Op maandag 8 juni 2020 vond er een uniek experiment plaats op het Nationaal Trainingscentrum (NTC) CBRN in Vught. De bluetooth-techniek werd daar getest van de corona-app die door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (WVS) ontwikkeld is. Dit in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

Twintig militairen van 17 pantserinfanteriebataljon ‘Garde Fuseliers Prinses Irene’ speelden de hele dag zeven scenario’s na op de verschillende locaties van het NTC. Hiermee maakten ze gebruik van mobieltjes van VWS met de eerder genoemde corona-app.

De resultaten zullen door VWS gebruikt worden om de (correcte) werking van de app te controleren en eventueel te verbeteren. Door de samenwerking tussen VWS, 17 pantserinfanteriebataljon en het Defensie CBRN Centrum konden er goede stappen gezet worden in de strijd tegen het coronavirus.

Ook de minister van VWS – Hugo de Jonge – bracht die dag een bezoek aan het NTC en ondertekende het DCBRNC-bezoekersboek.

Voor meer informatie betreffende de testdag op het NTC en het bezoek van minister Hugo de Jonge, zie het bericht op de website van het Ministerie van Defensie.

Minister Hugo de Jonge met de DCBRNC coin.