CBRNe Convergence 2017

04-12-2017

Van 6 t/m 8 november 2017 werd in Indianapolis (Verenigde Staten) de CBRNe Convergence 2017 gehouden.

Het DCBRNC nam deel deel aan de conferentie op uitnodiging. Een instructeur van de CBRN School en een onderofficier Advies & Assistentie van de CBRN Respons Eenheid hebben een presentatie verzorgd. 

In de presentatie gingen zij in op de Civiel Militaire Samenwerking in Nederland, de positie van de Respons Eenheid binnen CMS en de geschiedenis van het DCBRNC. Daarnaast lichten zijn enkele toekomstige ontwikkelingen toe.

In een uitgebreid driedaags programma kwamen diverse onderwerpen tijdens de conferentie aan bod. Dreiging met CBRN middelen, grootschalige slachtoffer decontaminatie, ontwikkelingen in droge decontaminatie, illegale (drugs)laboratoria, evacuatie door de lucht van slachtoffers met zeer besmettelijke ziekten en derecente inzet van chemische strijdmiddelen in Syrië. Verder werd er door de FBI een demonstratie gegeven van de aanhouding van terroristen en de inval in een illegaal laboratorium. Dr. Ed van Zalen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) presenteerde het EU project GIFT over de Europese benadering van forensisch optreden bij CBRN incidenten. In dit drukke programma werd de presentatie van het DCBRNC positief ontvangen.

www.cbrneworld.com

 

Presentatie