CBRN onderzoeksprogramma (2014-2017) succesvol afgerond

22-11-2017

16 november was het Defensie CBRN Centrum het toneel voor een CBRN symposium ter afsluiting van het onderzoeksprogramma V1408. Ruim 100 deelnemers van Defensie, TNO en andere betrokken organisaties zijn de gehele dag geïnformeerd over de uitkomsten en kansen die het programma Defensie maar ook het CBRN werkterrein biedt.

Lkol Broman opent het CBRN symposium

De dag vond plaats in het metrogebouw van het Nationaal CBRN Training Centrum. Deze inspirerende omgeving en de inbreng van Defensie en TNO gaf deelnemers voldoende energie om de gehele dag actief te blijven.

De directeur MIVD gaf een toelichting op het CBRN werkveld. Naast plenaire lezingen kon in parallel sessies een uitgebreidere toelichting en discussie worden gevoerd over de bevindingen. Enkele technologieën werden gedemonstreerd zoals de HAL-pop voor behandeling van vergiftiging, het R/C Verkenningsvoertuig, het lichte ontsmettingssysteem en de CBRN detectie drone.

Defensie (Defensie Expertise Centrum) en TNO (Rijswijk, Zeist, Den Haag, Eindhoven en Soesterberg) kunnen trots terugkijken op een zeer geslaagde dag, maar vooral op een belangrijk onderzoeksprogramma over een lastig te grijpen onderwerp. In 2018 start een nieuw CBRN onderzoeksprogramma. Ruud Busker en zijn team zullen ook hier weer met volle inzet mee aan de slag gaan.

De informatiemarkt toonde diverse innovaties voor het CBRN vakgebied
Op het buitenterrein kon CBRN materieel worden bekeken