Bezoek commandanten Koninklijke Landmacht

18-03-2020

Het Defensie CBRN Centrum kreeg binnen een korte periode hoog bezoek van de Koninklijke Landmacht. Zowel de plaatsvervangend commandant landstrijdkrachten (PC-LAS) als de commandant der landstrijdkrachten (C-LAS) kwamen binnen een week op bezoek. Tijdens dit bezoek maakten zij kennis met wat het DCBRNC is en wat wij doen.

De eerste van de twee hoge commandanten die een bezoek bracht in Vught was PC-LAS generaal-majoor Rob Jeulink. Hij kwam op vrijdag 6 maart langs op het Defensie CBRN Centrum in Vught. Daar kreeg hij een presentatie in ons gesimuleerde Italiaanse restaurant van commandant DCBRNC, Douglas Broman, over wie wij zijn en wat wij doen. De presentatie werd gevolgd door een rondleiding op het Nationaal Trainingscentrum CBRN en afgesloten door een demo van de CBRN Responseenheid.

Op dinsdag 10 maart was het vervolgens de beurt aan zijn commandant, C-LAS luitenant-generaal Martin Wijnen. Deze kreeg eenzelfde programma voorgeschoteld als zijn opvolger. De gebruikelijke overhandiging van de coin werd echter in aangepaste vorm gedaan. Gezien de risico's op besmetting met het coronavirus, werd de overhandiging 'steriel' gedaan.

Al met al mag er gesproken worden van twee bezoeken waarbij de twee hoogste commandanten van de Koninklijke Landmacht een mooi kijkje in de keuken hebben gekregen van het Defensie CBRN Centrum.