Bezoek C-LAS aan werkgroepoverleg CBRN

22-04-2021

Donderdag 22 april bezocht de Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Wijnen het werkgroepoverleg CBRN.

Gedurende het overleg vergaderden vertegenwoordigers uit het CBRN-domein onder leiding van Commandant DCBRNC luitenant-kolonel van Wijk over de knelpunten en kansen die de doorontwikkeling van het Nederlandse CBRN-landoptreden te bieden heeft. Het gezelschap had de eer om de Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Wijnen te mogen ontvangen. Gedurende zijn aanwezigheid onderstreepte de Commandant Landstrijdkrachten het belang van een toekomstbestendige CBRN-capaciteit en ging hij constructief het gesprek aan met vertegenwoordigers van de Nederlandse CBRN-verdedigingskrachten.

Tijdens zijn bezoek voerde de luitenant-generaal een afsluitend gesprek met sergeant-majoor van Ewijk n.a.v. zijn ‘Beste Baas Brief’ uit 2019. Om zijn waardering voor de sergeant-majoor te onderstrepen overhandigde de luitenant-generaal op coronaproof wijze hem met een onderhandse worp de ‘Commander’s Coin for Excellence’ uit.

Ter afsluiting van deze constructieve ontmoeting wilt de Commandant Landstrijdkrachten alle deelnemers hartelijk bedanken voor de getoonde inzet en betrokkenheid. “U allen draagt een steentje bij aan een voortvarend en veilig Nederland!”