Bagira systems voert metingen uit op het NTC

28-04-2019

In de week van 15 t/m 18 april bezocht het bedrijf Bagira Systems het Nationaal Trainingscentrum (NTC) in Vught. Dit deden zij onder andere om metingen te verrichten voor het inbouwen van het nieuwe simulatie-trainingssysteem (STS).

Teams uit Tsjechië en Israël brachten het terrein van het NTC in kaart d.m.v. het maken van foto’s en met behulp van drones. Tevens werd met personeel van het Defensie CBRN Centrum overlegd over hoe het STS optimaal benut kan worden binnen het NTC.

Over STS

STS is een state-of-the-art simulatiesysteem waarmee nóg realistischer getraind kan worden. Dankzij camera’s, zenders, geluidsinstallaties, vaste en mobiele sensoren wordt het mogelijk alle gebeurtenissen tijdens een oefening te observeren, registreren en te communiceren. Ook is het mogelijk om digitaal giftige stoffen te simuleren die de opsporingsapparatuur op kan pikken. Hierdoor kan er geoefend worden met (virtuele) giftige stoffen zonder dat het oefenende personeel enig risico loopt.

Omdat door het STS een virtuele wereld kan worden gemaakt, kunnen oefenscenario’s eenvoudig gepland, uitgevoerd en geëvalueerd worden. Zo kan bijvoorbeeld ingevoerd worden of iemand beschermende kleding aanheeft of niet, wat zijn rol/taak is en wat voor detector hij heeft. De virtuele informatie wordt gebundeld met de geregistreerde gegevens uit de werkelijke wereld. Deze gebundelde informatie is overzichtelijk te raadplegen op tablets en desktops, ook tijdens de oefening zelf. Op dit moment wordt nog in overleg met de fabrikant bepaald hoe de apparaten eruit komen te zien. Zodra hier meer over bekend wordt zullen wij dit bekend maken.

Metingen worden o.a. verricht m.b.v. een drone.