Aflevering Jules Unlimited van BNN-VARA opgenomen op het NTC

10-04-2017

Op 10 april a.s. zendt BNN-VARA een aflevering uit van het programma Jules Unlimited. Het Nationaal Trainings Centrum CBRN was decor voor deze uitzending.

Presentator Jamie Nolst Trenité leert wat er allemaal komt kijken bij een incident met CBRN (chemisch, biologisch, radioactief en nucleair) materiaal. Bij een dergelijk incident is het noodzakelijk dat alle betrokken hulpverleners zoals politie, brandweer, ambulance medewerkers, SEH verpleegkundigen en Defensie met elkaar samenwerken. Jamie zal in deze uitzending een viertal trainingen ondergaan: het aanpakken van een incident, het redden van slachtoffers, het ontsmetten van slachtoffers die besmet zijn met een gevaarlijke stof en het detecteren van giftige stoffen. Na afloop van deze trainingen moet Jamie het geleerde toepassen in een realistisch scenario dat zich afspeelt in het metrostation op het trainingscentrum. Jamie wordt daarbij begeleid door trainingscoördinatoren van het Defensie CBRN centrum en medewerkers van de Respons Eenheid. Acteurs van 2-Rescue, medewerkers van Brandweer Cromvoirt en Eindhoven en ambulance- en spoed eisende hulp verpleegkundigen zorgen dat het scenario realistisch wordt nagespeeld.

Wil je de hele aflevering van 10 april terug zien of meer informatie over het programma Jules Unlimited? Kijk op de website van NPO.nl

Aflevering 5 Jules Unlimited op het Defensie CBRN Centrum

Jules Unlimited - Jan van Dijck