Aankondiging: NCT Europe bij het DCBRNC

21-12-2017

Het Defensie CBRN Centrum maakt zich op voor een groot multidisciplinair CBRNe-evenement in de zomer van 2018. Van 3 tot en met 5 juli zal de 8ste editie van het jaarlijkse Non-Conventional Threat (NCT) Europe evenement plaatsvinden op het terrein van het Nationaal Trainingscentrum Chemische, Biologische, Radiologische en Nucleaire Stoffen (NTC CBRN) in Vught. NCT Europe is een uniek evenement voor civiele en militaire hulpverleners en veiligheidsprofessionals. De Europese CBRNe gemeenschap zal in Vught deelnemen aan een groot aantal lezingen, workshops, een BBQ-receptie, live demonstraties, multidisciplinaire trainingssessies en een vakbeurs.

Gedurende drie dagen zullen de meest uiteenlopende demonstraties en trainingssessies plaatsvinden op het buiten- en binnenterrein van het Nationaal Trainingscentrum CBRN. Elke dag worden CBRNe scenario’s nagebootst door verschillende teams, die zullen bestaan uit deelnemers van Europese militaire en civiele veiligheidspartners, politie, brandweer, GGD/GHOR en veiligheidsregio’s.

Rondleiding metro

De deelnemers zullen samen trainen en experimenteren om goed voorbereid te zijn op CBRNe-incidenten, -rampen en -aanslagen. Ook leveranciers van producten en diensten op het gebied van CBRNe, zoals detectie- en identificatieapparatuur, ontsmettingssystemen, beschermende kleding en uitrusting, zullen een actieve rol spelen bij de trainingssessies en demonstraties. Het beloven drie indrukwekkende dagen te worden, die CBRNe-professionals niet mogen missen! 

Meer informatie over de conferentie, het programma, de deelnemende delegaties, bedrijven en de registratieprocedure, kunt u vinden op de website van het evenement: www.nct-europe.com. Voor een video impressie van de demonstratie die tijdens NCT Europe 2016 plaatsvond op het Nationaal Trainingscentrum CBRN.

Meer informatie

 • Datum
  3-5 juli
 • Locatie
  Nationaal Trainingscentrum CBRN
 • Lunettenlaan 102, Vught, Nederland
 • Organisatie
  CBRNe Society
 • W www.cbrnesociety.org
 • T 071-744 0174