Realistisch tegenspel bij trainingen

Een training is zo realistisch als het tegenspel waarmee de hulpverleners worden geconfronteerd. Dat gebeurt met tegenspel van acteurs en figuranten en/of door inzet van de Human Patient Simulator.

Het DCBRNC adviseert u graag over de mogelijkheden van het realistisch tegenspel bij trainingen door inzet van acteurs en figuranten.

Het DCBRNC beschikt over vijf Human Patient Simulators (HPS). Dat zijn poppen speciaal ontworpen en geprogrammeerd om een echte patiënt zo realistisch mogelijk te simuleren. Het centrum beschikt over drie volwassen poppen en twee kinderpoppen.

De pop kan met zijn ogen knipperen, de ademhaling en hartslag zijn zichtbaar en voelbaar. Aandoeningen en reacties na bijvoorbeeld een incident met chemische middelen worden levensecht gesimuleerd, bijvoorbeeld ademnood, een shockreactie, een epileptisch insult. De poppen zijn speciaal ontwikkeld voor het trainen van technische vaardigheden. Zo kan bijvoorbeeld bloed worden afgenomen van de kunstmatige patiënt en kan de patiënt geïntubeerd worden.

Realistisch tegenspel acteurs en figuranten
Realistisch tegenspel HPS